5 pitanja koja trebate postaviti bravaru prije zapošljavanja

Bravari su stručnjaci koji sigurnost Vašeg doma i ostalih premisa mogu podići na višu razinu. Upravo iz tog razloga se ne biste smjeli prenagliti prilikom odabira. Ako želite biti sigurni da ćete odabrati najbolju osobu za posao, postavljanje pravih pitanja mora Vam biti prioritet. U nastavku donosimo 7 najvažnijih pitanja koja Vam mogu znatno olakšati postupak odabira.

1. Koje usluge nudite?

Važno je angažirati bravara koji će Vam znati objasniti koje je sve usluge u mogućnosti obaviti. Postoje bravari koji mijenjaju brave. Postoje bravari koji ih kodiraju. Postoje bravari koji Vam mogu pomoći s ugradnjom protuprovalnih vrata ili brava, otvaranjem i servisiranjem običnih i protuprovalnih brava i sefova, otključavanjem brava automobila i drugih vozila, kopiranjem i izradom ključeva za stanove i automobile i cijelim nizom dodatnih usluga. Također postoje bravari koji pružaju usluge hitnih bravarskih intervencija. Kao što vidite, raspon djelatnosti koji bravari obavljaju je vrlo širok, stoga se svakako raspitajte o djelatnostima svog lokalnog bravara. Želite biti sigurni da imate na raspolaganju osobu koja Vam može pomoći u svakoj specifičnoj situaciji u kojoj ju zatrebate.

2. Jeste li lokalni bravar?

U mnogim situacijama blizina bravara može biti od ključne važnosti. U situacijama kada Vam hitno treba pomoć može biti vrlo neugodno gubiti dragocjeno vrijeme jer se bravar nalazi predaleko. Kada se nađete u problemu s bravama ili ključevima, dobro je znati da je Vaš bravar od Vas udaljen samo nekoliko minuta. Stoga je najbolje odlučiti se za bravara koji posluje upravo u Vašem gradu

3. Što je s vašim cijenama?

Uvijek biste trebali pitati o cijenama usluga prije nego što donesete bilo kakvu odluku. Posljednja stvar koju želite učiniti je unajmiti bravara koji je izvan vašeg budžeta. Dakako, najbolje je odlučiti se za onu osobu koja nudi najbolji omjer cijene i kvalitete. Zato je za složenije poslove uvijek dobro prvo zatražiti ponude, a ujedno se raspitati o kompetencijama i kvalifikacijama pojedinih bravara. Međutim, treba imati na umu da se velik dio naknada temelji na složenosti pojedinih poslova te količini utrošenog vremena i materijala. Stoga Vam bravar u mnogo slučajeva neće moći dati točnu cijenu usluge prije izlaska na teren i stručne procjene situacije. Ipak, svaki iskusni bravar Vam može dati okvirnu cijenu ili raspon cijena za Vaš upit.

4. Obavljate li usluge hitnih intervencija?

Nezgode koje Vam se mogu dogoditi u vezi s bravama nisu nešto što može čekati, već se njihovom rješavanju treba pristupiti odmah. Stoga je vrlo važno imati bravara na kojeg se u takvoj situaciji možete osloniti. Hitne bravarske intervencije potrebne su primjerice u slučajevima kada zaboravite, izgubite ili ostavite ključ u bravi s unutarnje strane vrata, kada Vam se auto zaključa s ključevima s unutarnje strane ili Vam brava blokira uslijed kvara ili pokušaja provale. Postoje bravari koji su osposobljeni za rješavanje upravo takvih situacija. Oni vrše usluge otvaranja brava bez dodatnih oštećenja, kao i usluge popravaka i zamjene brava u slučaju kvarova ili oštećenja, a intervencije najčešće  obavljaju svakim danom, u bilo koje doba dana ili noći. Svakako je potrebno provjeriti s bravarom obavlja li ovu vrstu usluga kako biste znali možete li na njega računati u svim izvanrednim situacijama.

5. Kada ste počeli raditi u bravarskom svijetu?

Znanje i stručnost iskusnog bravara su posebno cijenjeni. Upravo iz tog razloga biste trebali postaviti pitanja o iskustvu. Odvojite vrijeme kako biste sve pojedince s popisa za razmatranje pitali koliko točno vremena obavljaju posao bravara. Mnogi se ljudi odlučuju angažirati bravare koji taj posao rade najmanje pola desetljeća.

Ako tražite bravara u Gradu Zagrebu ili okolici, možete se  s punim povjerenjem obratiti Perger servisu za otvaranje svih vrsta brava i hitne intervencije koji uspješno posluje više od 35 godina. Kao ovlašteni zastupnik i partner za brave, sisteme, lokote, okove i ključeve ABUS, BKS, DOM, MUL-T-LOCK i  TITAN izrađuje sustave zaključavanja i vrši usluge kodiranja, ugradnje i servisiranja protuprovalnih vrata, brava i cilindara. Servis također obavlja usluge hitnih bravarskih intervencija te su njegovi ovlašteni serviseri dostupni od 0 do 24 sata, 365 dana u godini.

Za sve upite servis Perger Vam je dostupan na 0912005801 ili na stjepanperger@gmail.com.

bravar perger zagreb lik

Comments are closed.